Over mij

Roland Baak – Rockacademie gediplomeerd drummer, drumdocent en kunstschilder.

Drumcarrière

18 September 1984 was de dag dat ik in Geertruidenberg geboren werd. Toen ik vijf was kreeg ik van Sinterklaas een speelgoeddrumstel. Mijn moeder zag dat ik hier zo veel en zo lang plezier in had en het gevolg was dat ik op achtjarige leeftijd naar de muziekschool in Middelburg ging om daar drumlessen te volgen.

Nadat ik na acht jaar alle diploma’s van de Zeeuwse Muziekschool had gehaald ging ik de vooropleiding Popmuziek volgen bij het conservatorium in Rotterdam. Daar heb ik twee jaar les gehad van Juan van Emmerloot. Mijn doel was toch om een volwaardige Rockacademie opleiding te volgen dus ging ik daarna (2004) naar de Rockacademie. Hier heb ik de opleiding met succes afgerond, met ‘Docentschap’ als afstudeerrichting. 

Vanaf mijn twaalfde heb ik in veel bands gespeeld variërend qua stijl van jazz tot pop en van metal tot hiphop. Met deze bands heb ik uiteraard de kleinste kroegen gezien, maar ook de grotere podia zoals Paradiso, Patronaat en de Grote Zaal van 013. Ook heb ik met mijn huidige bands in landen als Marokko, Engeland en Oostenrijk gespeeld. Daarnaast heb ik gefigureerd in videoclips (Gino Vannelli, Chapter7) en tv-optredens (o.a. Esmée Denters en Ronan Keating).

Momenteel speel ik in de bands Royal Beat, Smells Like Nirvana en Cherry & the Sugarstuds.

Drumles

Toen ik zestien jaar was begon ik met zelfstandig drumles geven in Middelburg. Twee jaar later verhuisde ik naar Oosterhout en ging ik ook daar thuis lesgeven. Omdat ik ervaring op wilde doen bij een professionele grote drumschool ging ik bij Drumschool Mark Eeftens in Breda lesgeven en nam ik ook zelf les. Dit heb ik twee jaar gedaan, maar hiernaast bleef ik ook thuis lesgeven.

Sinds mijn 21e woon ik in Tilburg en daar geef ik nu zelfstandig drumles in een eigen ruimte. Op de Rockacademie heb ik twee jaar drumles gegeven als bijvak voor andere studenten.

Naast drumlessen verzorg ik ook workshops “Trommel op Rommel” op scholen, bedrijfsuitjes en kinderfeestjes.

Schilderen

Sinds 2018 schilder ik voor mezelf als in opdracht. Ik ben begonnen als autodidact, maar sinds de zomer van 2020 volg ik ook lessen bij Dewy Baak. (What’s in a name 😉)

Interesse in een werk of op zoek naar meer informatie? www.rolandbaakart.nl

“Piushaven”
Acryl op canvas, 40 x 120 cm.